HTML

Élhetőbb Szombathely!

Friss topikok

Paks: Nem

2014.02.02. 14:00 szepujvilag

Az imént ez alábbi levelet küldtem el a szombathelyi országgyűlési képviselőnek: Ágh Péternek, dr. Hende Csabának, dr. Ipkovich Györgynek, dr. Nemény Andrásnak és dr. Puskás Tivadarnak

atomstop.jpg

Tisztelt Képviselő Úr!

Az Országgyűlés történelmi jelentőségű döntés előtt áll. A héten napirendre kerül a paksi atomerőmű bővítéséről szóló javaslat. Bár a színfalak mögött már évek óta, ciklusokon átívelően zajlik a bővítés előkészítése, a választók számára csak most derült ki, hogy a döntés a fejük felett már meghozták. Megakadályozni már csak a parlamenti képviselők tudják, köztük Ön is azzal, ha nemet mond a T/13628. számú törvényjavaslatra.
 
Ön most olyan döntést fog meghozni, mely még akkor is meghatározza Magyarország sorsát, amikor a következményeket már nem mi viseljük, hanem gyermekeink és unokáink, köztük az Öné és választóié is.
 
Ön most még választhat.
 
Amennyiben Ön ellenzi az atomenergia felhasználását vagy a paksi erőmű bővítését, akkor reméljük, hogy lesz olyan bátor, hogy pártja, frakciója utasítása ellenére is nemet mond a törvényjavaslatra, mely a következő száz évre eldönti Magyarország sorsát.
 
Elfogadva, hogy képviselőként, magyar állampolgárként Ön esetleg támogatja az atomenergia felhasználását, az ezzel kapcsolatos véleménykülönbségünk ellenére is egyet kell értenünk abban, hogy egy ilyen horderejű döntést az előkészítés és a tájékoztatás teljes hiányával felelős országgyűlési képviselő nem hozhat meg. Ebben az esetben az Ön felelőssége az, hogy ne engedje most lezárni ezt a kérdést, hanem adjon időt az állampolgároknak, a szakértőknek, a nyilvánosságnak azzal, hogy nemet mond a törvényjavaslatra.
 
A paksi bővítésről szóló javaslatot két okból nem szabad megszavazni. Nem szabad megszavazni most, mert így, a választók feje felett nem lehet döntést hozni. De nem szabad megszavazni azért sem, mert a paksi bővítés zsákutca Magyarország számára.
 
Képviselőként az egyik állítással biztosan egyetért. Ön most még több lehetőség közül választhat, az azonban biztos, hogy felelősen gondolkodva, nem szavazhat igennel a javaslatra. Ezt nem teheti meg Magyarországgal, a választóival, a saját unokáival.
 
Üdvözlettel
 
Horváth Zoltán
országgyűlési képviselőjelölt, Vas megye 1-es OEVK
Lehet Más a Politika

Szólj hozzá!

Címkék: atom paks országgyűlés lmp Szombathely atom stop

A bejegyzés trackback címe:

https://horvathzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr305793995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása