HTML

Élhetőbb Szombathely!

Friss topikok

Adósságkonszolidációs

2014.01.31. 20:16 szepujvilag

Szabadság! -üdvözölte a szombathelyi képviselő testületet a város polgármestere a tegnapi közgyűlésen.

Merthogy a város adósságállományát átvállalja az állam. Ez tényleg szuper, mert a végletekig eladósított városnak a törlesztések miatt kellett bezárnia (legalábbis ezt mondták akkor) egy helyi gimnáziumot (Szent-Györgyi Albert Középiskola, aki nem emlékezne), másik hármat meg összevonnia, emiatt nem voltak fejlesztések, emiatt jutott kevesebb eddig mindenre. Most tehát, hogy varázsütésre elhárultak a gondok, jöhet a Kánaán.

forint_uj_fekvo_lead.jpegKép forrása: mno.hu

Csakhogy hahó kedves Szombathelyiek! Az van, hogy az egyik zsebünkből a másikba pakolták át az adósságot, amelyet továbbra is önöknek, nekünk kell megfizetni. Úgyhogy csínján a hurráoptimizmussal!

De azért tényleg jobb a helyzet: az önkormányzat most egy tiszta lappal nyithat (igaz cserébe elég jól kiüresítették, pl. az iskolarendszerünket lenyúlta az állam). Kérdés, hogy mit kezdünk ezzel. Én egy élhetőbb Szombathelyet varázsolnék, ahol egy jól működő felsőoktatás van, ahol a kis- és középvállalkozókat legalább annyira megbecsülik, ahogy a multikat, ahol egyik városrészen sem kell környezetszennyező kibocsájtásokkal küszködnie az ott lakóknak, ahol a közügyekről rendszeresen kikérik az állampolgárok véleményét, ahonnan a fiataloknak nem kell elmennie, hogy boldogulni tudjanak, ahol a nagyszülőknek nem kell az unokáik nélkül élniük. Csináljuk meg együtt!

1 komment

Címkék: Szombathely adósságkonszolidáció

A bejegyzés trackback címe:

https://horvathzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr255792043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pannon Puma 2014.01.31. 22:08:47

Zoli, és ha az alapítvány kapna egy ALKALMAS területet, ahol végre menhelyet tudna csinálni, az lenne a CSODA!
süti beállítások módosítása