HTML

Élhetőbb Szombathely!

Friss topikok

Bejelentkezés

2014.01.31. 19:44 szepujvilag

Horváth Zoltán vagyok. 1982-ben születtem Szombathelyen, azóta itt élek. Nős vagyok, feleségemmel tavaly kötöttünk házasságot. 

Általános iskola után abban a Szent-Györgyi Albert Középiskolában érettségiztem, amit a Fidesz ebben a ciklusban zárt be, óriási lakossági felháborodás mellett. A gimnáziumban egy video fakultációs osztályba jártam, itt kezdtem el filmekkel foglalkozni. Az érettségivel egy időben OKJ mozgókép-gyártó, videoműsor-készítő képesítést szereztem. Felsőfokú tanulmányaimat Szombathelyen végeztem főiskolai művelődésszervező és egyetemi alkalmazott nyelvészet szakokon (plusz térségfejlesztő, valamint vizuális kommunikáció szakirányokon). Van OKJ-s újságíró, OKJ-s kulturális rendezvényszervező végzettségem, elvégeztem egy kulturális projektciklus menedzser tanfolyamot, meg a jóég tudja még mi mindent.

én_zakóban.jpg

A főiskola alatt már újságíróként dolgoztam a fősikolai hetilapnál, a főiskolai művészmozinál pedig filmklubokat vezettem, ill. a művészmozis stáb egyik fő szervezője voltam. 2007 óta dolgozom az akkor alakult, a városi közművelődési intézményeket egyesítő AGORA Kulturális Központban, ezen belül elsősorban a városi moziban.

A középiskolai ráhangolódás után, a főiskolán kezdtünk bele igazán a filmezésbe. Hamarosan dokumentumfilmekre specializálódtam pár barátommal és több fesztiválon (nemzetközin is) sikereket értem el: össze kéne szedni hány díjat kaptunk már, követni sem tudom. A filmkészítéssel párhuzamosan belekerültem az amatőr/függetlenfilmes mozgalomba: szerveztünk helyi filmes csoportokat; helyi, regionális, sőt országos függetlenfilm szemlét is volt szerencsém főszervezni, illetve elég rég óta tagja vagyok az amúgy döglődő Magyar Független és Video Film Szövetség elnökségének.

Több helyi civil közösségnek, egyesületnek is tagja vagyok, a többiek nagy részével pedig mint önkormányzati képviselő kerületem szoros kapcsolatba.

Az LMP-nek 2009 óta vagyok a tagja. Már kezdettől szimpatizáltam az akkor még csak pártcsírával, örültem, hogy alakult egy választható zöld párt Magyarországon. 2010-ben az LMP szombathelyi önkormányzati képviselője lettem. Bekerültem a Kulturális és Sport Bizottságba, valamint a Városfejlesztési-, Üzemeltetési és Környezetvédelmi Bizottságba is, de szinte mindig ott vagyok az Oktatási, illetve a Pénzügyi Bizottság ülésein is.

A 2014-es országgyűlési választáson a Vas megyei 1-es választó körzetben mérettetem meg magam, amelynek Szombathelyen kívül részét képezi Balogunyom, Bucsu, Dozmat, Felsőcsatár, Horvátlövő, Nárai, Narda, Pornóapáti, Sé, Torony és Vaskeresztes.

Szólj hozzá!

Címkék: bemutatkozás lmp Szombathely

A bejegyzés trackback címe:

https://horvathzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr215792013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása