HTML

Élhetőbb Szombathely!

Friss topikok

És mi lesz az ünnepi közgyűléssel?

2014.10.16. 15:56 szepujvilag

Valószínűleg a bonyolulttá vált szombathelyi közgyűlési helyzet miatt (Fidesz-ellenzék: fifti-fifti) még semmit sem lehet hallani arról, hogy mikor lesz az alakuló közgyűlés. A háttérben még megy az alkudozás, gondolom senki sem adja olcsón magát.

Viszont van egy érdekesség: Szombathelyen minden évben hagyomány már, hogy október 23-án ünnepi közgyűlésre kerül sor (nem csak az '56-os forradalmat ünnepeljük ekkor, hanem a harmadik magyar köztársaság kikiáltásának napját, valamint a rendszerváltáskori első önkormányzat felállását is). Ez persze nem más, mint egy ünnepség a városházán, ám közgyűléskén van meghirdetve, amelyre meghívót kapnak a városi képviselők. Mivel valószínűleg alakuló közgyűlést már nem tudnak összehívni jövő csütörtök előtt, ezért az az izgalmas helyzet áll elő, hogy a mögöttünk hagyott ciklus képviselőinek (így nekem is) már lejárt a mandátuma, viszont a frissen megválasztott képviselők még nem tették le képviselői esküjüket.

Innen szép a játék: hogy lehet úgy ünnepi közgyűlést tartani, hogy a régiek már nincsenek, az újak pedig még nincsenek. A helyzetet talán az oldhatja fel, ha a polgármester október 23-ra hívja össze az alakuló közgyűlést is, ám ismerve az ilyenkor szokásos egymásnak feszüléseket, nem biztos, hogy szerencsés lenne állami ünnepet politikai adok-kapok-okkal elrontani. Izgatottan várom, hogy miként oldják meg ezt a helyzetet :)

140553_alakulo_kozgyules.jpg

Alakuló közgyűlés 2010-ben. Vajon az elég nagy bukta után idén is ilyen teátrális lesz az eskütétel? (fotó: Nyugat.hu)

Szólj hozzá!

Címkék: október 23 közgyűlés Szombathely

A bejegyzés trackback címe:

https://horvathzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr696797811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása