HTML

Élhetőbb Szombathely!

Friss topikok

A Döbrögiknek is végük lehet? (mese)

2014.10.17. 14:45 szepujvilag

Egyszer volt, hol nem volt. Talán éppen Vas megyében történt. Talán a megye második legnépesebb, idegenforgalmáról is ismert városában, talán máshol...

döbrögi.jpgÉlet egy férfi. Talán Vas megyei volt, talán Baranyai, mindegy is. Bár nem ő volt a városka nagyhatalmú ura, azért rendes pártkatonaként teljesítette dolgát. Emberünk (nevezzük Helyi Döbröginek), hogy, hogysem egy esztendőnek ezelőtte így szólt a fiához: "Jól megy ez a földbiznisz, Te fiú! Igaz, semmi köze a családi vállalkozásainknak a mezőgazdasághoz, azért pályázzunk már agrártámogatásokra is, azt csicsergik a madarak, hogy így is nyerhetünk."

Szó szót követett, megpróbálták, és mit ad isten. igaza lett a mi Döbröginknek: úgy kaptak állami támogatást, hogy cégük egy négyzetméteren sem végzett agrártevékenységet. 

Hej, de aztán nagy baj lett ám! Kitudódott az eset és az országos sajtó nekik esett. Mindezeknek tetejébe a Ludas Matyi pártján lévők (nevezzük őket LMP-seknek a rövidítés kedvéért) is számon kérte a sümmentést a helyi sajtón keresztül. Begurult ám Döbrögi! Nem elég, hogy kitudódott az eset még a Ludas Matyisok is bántják őt. Fel is jelentette az ellene felszólalókat.

41114_inflacio.jpg

Telt, múlt az idő, közeledett a helyi választás (mert hát ez egy ilyen mese, itt még ilyenek is vannak), és hiába jelöltették Döbrögit újra, pár nappal a választás előtt visszaléptették. Indoklás sehol, ám a mesében szereplő legnagyobb pártnak így abban a körzetben nem is volt jelöltje. Kesergett a Döbrögi, de a feljelenés feljelentés marad: és a Ludas Matyisok bírósági idézést kaptak meghallgatásra, a sztori kedvéért mondjuk azt, hogy a mai napra. Aztán csodák csodájára egy nappal a meghallgatás előtt Döbrögi visszavonta a feljelentést.

Szomorkodott ám nagyon: se nem képviselő, se nem pereskedhet a Matyisok ellen, de még mindezek tetejébe vele szemben indult eljárás a sümmentésért. Hát milyen világ ez!

Mondhatnánk, hogy itt a vége, fuss el véle, de Döbrögi azt nem tudja, hogy a Luda Matyi pártján lévők háromszor fogják elverni még...  

 

Szólj hozzá!

Címkék: mese lmp döbrögi luas matyi

A bejegyzés trackback címe:

https://horvathzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr746801665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása