HTML

Élhetőbb Szombathely!

Friss topikok

Újra a Szent-Györgyiről: lesz akkor valami az épülettel?

2015.05.27. 09:19 szepujvilag

tumblr_static_logo.png

Amióta egy eszement ötlet következtében, a legapróbb társadalmi egyeztetés nélkül bezárták egykori gimnáziumomat, a Szent-Györgyi Albert Középiskolát, több alkalommal is szóba került, hogy mi legyen az épület sorsa. Elsősorban az LMP Szombathelyi Csoportja ütötte az asztalt, különösebb érdemi válasz nélkül.

A bezárás idején a környéken élők között az a pletyka járta, hogy hajléktalanszállót csinálnak belőle. Aztán azt is rebesgették, hogy az éppen akkor létrejövő megyei kormányhivatalnak kell. Ám kiderült, hogy semmilyen célja nem volt a városvezetésnek az épülettel. Hagyták lerobbanni az egészet. Ez a céltalan iskolabezárás még annál is súlyosabb hiba, mintha tényleg azért zárták volna be a sulit, mert valakiket be akartak költöztetni az épületbe.

szent-gyorgyi.jpg

Az egykori Szent-Györgyi Albert Középiskola üresen hagyva (fotó: Nyugat.hu) 

Most a körzet (tavaly a Fidesz-es Lendvai Ferencet leváltó) DK-s képviselője, Kelemen Krisztián vetette fel, hogy a szombathelyi futballstadion építése miatt ideiglenesen otthon nélkül maradt Haladás VSE szakosztályait lehetne ideköltöztetni. Amellett, hogy erős tippem lenne arra, hogy nem lesz ebből semmi (bevett gyakorlat szerint az ellenzéki javaslatok nemigen érnek célt), én továbbra is amellett lennék, hogy az épületet az eredeti céloknak megfelelően oktatási funkcióval töltse meg a város.

utolso_ballagas.jpg

Az utolsó ballagás a Szent-Györgyiben: elszálltak a remények (forrás: Vaol.hu)

Amikor annak idején (az annak idején 2013. nyarán volt) arról értesültem, hogy az Országos Horvát Nemzetiségi Önkormányzat szeretne indítani egy középiskolát, és a szombathelyi horvátok is támogatnák ezt az ötletet, önkormányzati képviselőként én magam is próbáltam segíteni az ügyet, hogy az itt létesüljön. (Akkor úgy tűnt, hogy egy meglévő középiskola egyik osztályaként indulhatna el a dolog, meg is kezdődtek a tárgyalások erről, ám nagyon úgy tűnik, hogy elhalt az egész, mert azóta sem hallani semmit erről.)

Tavaly augusztusban az LMP helyi csapata, illetve a körzet képviselő-jelölje ismét elővette a témát, hiszen újra elkezdték rebesgetni, hogy valamit mégiscsak kezdenének az épülettel. Nem sokkal ezután bejelentették, hogy véglegesen megoldódik a helyzet, ráadásul az épület oktatási funkciót kap: református középiskola kezdi meg működését. Azóta nulla információ az egészről. Simán lehet, hogy csak választási kampányfogás volt. Egy dolog biztos, az épület kb. 4 éve üresen áll. Az állapota romlik. Az ígéretekkel pedig tele a padlás.

ures_epulet.jpg

4 éve lakat alatt (fotó: Nyugat.hu)

Szólj hozzá!

Címkék: oktatás iskola Szombathely Szent-Györgyi

A bejegyzés trackback címe:

https://horvathzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr17495086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása